Locatia: Valea Putnei
Data:25.04.2011, ora 8. Eu impreuna cu Adi,Olga,Carla si Marta plecam spre Valea Putnei.Este o localitate situata in jud.Suceava pe drumul ce leaga Campulung Moldovenesc de Vatra Dornei Bistrita E 576 (DN 17) la poalele masivului Giumalau. Satul face parte din com Pojorata. Cu o populatie de 2500 locuitori si 130 de case. Localitatea este traversata de raul Putna care desparte masivul Giumalau de Obcina Mestecanisului. Timp de 140 de ani mai bine zis pana in 1918 localitatea sa aflat sub ocupatia Imperiului Austro-Ungar. In timpul ocupatiei Austro-Ungare numele a fost Waleputna. Tot la acea vreme se afla un domeniu de vanatoare regal, unde a fost construit un Castel de vanatoare, care a gazduit pana dupa al doilea razboi mondial, partidele de vanatoare ale Casei Regale. Dupa 1948 a confiscat si folosit de nomenclatura vremii. Castelul avea 5 corpuri de cladire cu un total de 40 de camere. Din pacate Castelul a suferit un incendiu. Domeniul de vanatoare a ramas si este administrat de Directia Silvica Suceava. In apropierea fostului Castel Regal, acum este Casa de Vanatoare. Tot in raza localitatii, pe raul Putna se afla Pastravaria Valea Putnei, infiintata la sugestia regelui Carol I. Pastravaria a fost modernizata in anii 1979-1981 si detine un numar de 38 bazine din ciment. Localitatea Valea Putnei este punctul de plecare a mai multor trasee montane spre masivul Giumalau(altitudine 1857m). Cei ce ajung pe Varful Giumalau vor avea ocazia sa vada o cruce de beton inalta de 10m, ridicata de Fondul Bisericesc Ortodox Roman al Bucovinei. Unul din trasee l-am parcurs si noi, pleaca din dreptul garii CFR Valea Putnei, prin paraul Morii, pe marcaj punct albastru. Mai jos am atasat si cateva poze:)).
DN 17 ce leaga Campulung Vatra Dornei BistritaData:25.04.2011, ora 8. Eu impreuna cu Adi,Olga,Carla si Marta plecam spre Valea Putnei.Este o localitate situata in jud.Suceava pe drumul ce leaga Campulung Moldovenesc de Vatra Dornei Bistrita E 576 (DN 17) la poalele masivului Giumalau. Satul face parte din com Pojorata. Cu o populatie de 2500 locuitori si 130 de case. Localitatea este traversata de raul Putna care desparte masivul Giumalau de Obcina Mestecanisului. Timp de 140 de ani mai bine zis pana in 1918 localitatea sa aflat sub ocupatia Imperiului Austro-Ungar. In timpul ocupatiei Austro-Ungare numele a fost Waleputna. Tot la acea vreme se afla un domeniu de vanatoare regal, unde a fost construit un Castel de vanatoare, care a gazduit pana dupa al doilea razboi mondial, partidele de vanatoare ale Casei Regale. Dupa 1948 a confiscat si folosit de nomenclatura vremii. Castelul avea 5 corpuri de cladire cu un total de 40 de camere. Din pacate Castelul a suferit un incendiu. Domeniul de vanatoare a ramas si este administrat de Directia Silvica Suceava. In apropierea fostului Castel Regal, acum este Casa de Vanatoare. Tot in raza localitatii, pe raul Putna se afla Pastravaria Valea Putnei, infiintata la sugestia regelui Carol I. Pastravaria a fost modernizata in anii 1979-1981 si detine un numar de 38 bazine din ciment. Localitatea Valea Putnei este punctul de plecare a mai multor trasee montane spre masivul Giumalau(altitudine 1857m). Cei ce ajung pe Varful Giumalau vor avea ocazia sa vada o cruce de beton inalta de 10m, ridicata de Fondul Bisericesc Ortodox Roman al Bucovinei. Unul din trasee l-am parcurs si noi, pleaca din dreptul garii CFR Valea Putnei, prin paraul Morii, pe marcaj punct albastru. Mai jos am atasat si cateva poze:)).
Intrarea in traseu pe punct albastru :)
:)
In acest cadru se vede drumul ce ducea la Castelul Regal, iar acum la Pastravarie si la Casa de vanatoare. Din DN 17 pana la Pastravarie sunt 2 Km si pana la Casa de Vanatoare 7 km
Aici avem DN17 E 576 drumul ce leaga Valea Putnei de Mestecanis
Vf. Ousoru :))
In acest cadru se vad casele din Valea Putnei ( paraul Haului) asa este denumirea acestui drum ce face legatura cu Obcina Mestecanisului. Tot in acest cadru se vede si Pensiunea Stefan,este in dreapta fotografiei, este cladirea cu acoperisul rosu. Din DN 17 pana la pensiune sunt 800 m.
:)
:)
Au iesit Brandusele :) semn ca vine primavara si in Bucovina
Coniferele :)
Despre conifere......
Zapada pe crestele Calimaniului :)
Vf Alunu :)
Poiana Sapelor :)